Варна осъмва с тотални проверки

Кметът въвежда нови мерки след положителната проба

Варна осъмва с тотални проверки | StandartNews.com

 

Ето какво написа кметът на Варна Иван Портних в личния си профил във фейсбук след първия варненец, който е заразен от коронавирус:

"Днес Националният щаб потвърди за първи случай на заразен с коронавирус в нашия град. Всички други проби от днес са отрицателни. В разгара на епидемията в Италия заразеният мъж е пътувал от Варна до Бергамо, а после до Испания. Резултатът от неговата авантюра е 21 души поставени под карантина в страната! Напомням, че НК предвижда затвор до 5 години и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв. за всеки, който наруши разпореждания против разпространението на коронавируса. Затягаме контрола във Варна:

Засилваме проверките по търговските обекти от екипи на общината и РЗИ. При неспазване на хигиенни изисквания или наличие на струпване на хора, ще последват тежки санкции за собствениците, включително затваряне на обекта!

Готови сме да съдействаме на екипите на полицията и РЗИ, които проверяват поставените под домашна карантина;

Общинската ДД фирма поема обработките на важни транспортни центрове, като автогара, жп гара, подлези. Продължават eжедневните дезинфекции на автобусите и тролейбусите на Градския транспорт;

От утре временно спираме таксуването в синята зона

С полицията организираме контрол на гарата и автогарата

Районните кметове ще проверяват дали домуправителите осигуряват дезинфекции във входове, на врати, брави, асаньори, парапети в кооперациите;

Имаме готовност при влошаване на ситуацията на по-крути мерки.

Искам да помоля всеки един от Вас за отговорност! Бъдете разумни, бъдете здрави!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай