Вандали чупят Античния форум в Стара Загора

Посегателството е извършено върху сцената на Античния форум на „Августа Траяна“

Вандали чупят Античния форум в Стара Загора | StandartNews.com

Поредна вандалска проява беше констатирана в Стара Загора. Посегателството е извършено върху сцената на Античния форум на „Августа Траяна“. Проверка на служители от звено „Инспекторат“ са установили счупени стъкла в следствие на удари с твърд предмет, както и разковани дъски на сцената. В това състояние се създават сериозни предпоставки за наранявания и контузии на граждани.

Установени са още скъсани и оголени кабели, счупени прожектори и силно замърсяване в района от различни хартиени и пластмасови опаковки. Електричеството е било прекъснато веднага и мястото е обезопасено.

Античният форум „Августа Траяна“ беше изцяло реновиран изцяло през 2014 година по проект „Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция“. Общата стойност на инвестицията беше близо 4,4 млн.лева и беше финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“. Дейностите обхванаха консервация и експониране на Западната порта и допълнителната външна крепостна стена, Форумния комплекс с аудиториум.

Oбщинa Cтapa Зaгopa пpизoвaвa жителите и гостите на града дa пpoявявaт нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния Гopeщ тeлeфoн - 0800 157 37 или нa тeл. 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай