В Разград паспорти ще се получават и в събота

Паспортната служба в града ще работи в събота заради празника Рамазан байрам

В Разград паспорти ще се получават и в събота | StandartNews.com

Паспортната служба в Разград ще работи на 8 юни събота, съобщават от ОД на МВР в града. Това се прави, за да могат българските граждани, които  живеят в чужбина и са дошли у дома, за да прекарат мюсюлманския празник Рамазан байрам с близките си, да ползват услугите на  паспортната служба.

В съботния ден служителите от звено „Български документи за самоличност” ще работят от 9 до 15 часа, като  обслужване ще има само на гишето за получаване на готови документи. Според данните на МВР в Разград през 2019 г. в изтичат 3853 лични карти, 8 265 паспорта и 3240 шофьорски книжки на граждани, които са регистрирани в областта. През 2020 г. в региона предстои подмяната на 21 950 лични карти, 15 924 паспорта и 8 524 свидетелства за управление на МПС.  

По Закон лична карта с изтекла валидност трябва да бъде подменена в 30-дневен срок, а паспорт – в 3-месечен. Изтеклите документи се връщат в паспортната служба на МВР. В противен случай Законът предвижда глоба от 20 до 150 лева. В случай на загубени или повредени български документи за самоличност глобата е от 30 до 200 лева, напомнят от полицейския пресценър в Разград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай