В община Стара Загора ще бъде закупена модерна аудио гид система

Модерна аудио гид система ще подпомага туристическите обиколки в Стара Загора

В община Стара Загора ще бъде закупена модерна аудио гид система | StandartNews.com

По инициатива на Консултативния съвет по туризъм към Община Стара Загора ще бъде закупена модерна аудио гид система. Устройствата, познати от музеите по света, ще могат да се използват за туристически обиколки вече и в Стара Загора. Това ще даде възможност за запознаването едновременно на голям брой туристи с богатото културно и историческо наследство на града.

„Към момента Регионален исторически музей - Стара Загора разполага с малка система, която осъществява безжична връзка от модератор - екскурзовод и група от посетители по време на туристически обиколки и тя трябва да бъде надградена“, сподели ресорният зам.-кмет Милена Желева. Тя допълни още, че това ще спомогне за по-доброто запознаване на туристите със забележителностите на Стара Загора. Същевременно предвид настоящата обстановка и изискванията за спазване на социална дистаниция, ползването на аудио гид устройства ще даде възможност на туристите да бъдат на необходимото отстояние между себе си и лектора по време на беседите.

Средствата, които ще бъдат необходими за закупуването на 60 приемника, 3 предавателя и зарядни станции, са около 4000 лева. Една част от сумата е осигурена от платените от участниците такси в проведения през миналата седмица опознавателен тур за туроператори „Стара Загора - Център на Вселената“, организиран от Община Стара Загора, местните туроператори и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Друга част - ще бъде поета от местната администрация и Регионален исторически музей Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай