В Димитровград отново са отчетени завишени норми на серния диоксид

Днес енергетиците от спряната „ТЕЦ „Марица 3“ ще излязат на протест

В Димитровград отново са отчетени завишени норми на серния диоксид | StandartNews.com
  • Днес енергетиците от спряната „ТЕЦ „Марица 3“ ще излязат на протест

За 6-ти пореден ден в Димитровград са отчетени завишения на нормите на серен диоксид над разрешените стойности. Хората продължават да задават въпроса „Кой замърсява Димитровград?“, след като нарочената за основен замърсител на въздуха в града ТЕЦ „Марица 3“ повече от две седмици е спряна от дейност. Димитровградчани още чакат отговор от институциите за поредното превишение  на допустимите количества серен диоксид в атмосферния въздух и покрива ли се умишлено истинският замърсител на града.

 

 

Според експерти е интересен и фактът,че другата традиционно обявявана за „виновник“ за мръсния въздух  в целия регион ТЕЦ „Брикел“ също не работи.

За днес е предвиден протест на служителите на ТЕЦ „Марица 3“. Те планират да блокират изхода от  Димитровград към Стара Загора с призив: "Не убивайте българската енергетика".

От ТЕЦ „Марица 3“ обявиха, че са изпълнили условията, които са поставени от РИОСВ-Хасково в наложената им преди близо 2 седмици принудителна административна мярка. За това по надлежния ред още през миналата седмица е уведомена и РИОСВ-Хасково.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай