В деня на Враца официална церемония по връчване на награди

Почетен знак и грамота на личностите, които дадоха своя огромен принос в овладяването на кризата с COVID – 19.

В деня на Враца официална церемония по връчване на награди | StandartNews.com

В деня на Враца 1 юни, областният управител Малина Николова връчи Почетен знак и грамота на личностите, които дадоха своя огромен принос в овладяването на кризата с COVID – 19.

„Днешният празничен ден носи своя дух, своето настроение за всички, родени тук - работещи и мислещи за Враца. За мен е чест да връча Почетния знак на областния управител на личностите, които с цялото си сърце и душа участваха при борбата с Коронавирусната инфекция на територията на областта и всичките 14 случая са успешно овладени. Тази епидемична обстановка ни научи, че животът и здравето са най-важната цел и ние трябва да ги пазим ежедневно. Нека днес отдадем заслуженото на всички Вас, с благодарност и уважение за съвместните ни действия. Благодаря Ви от сърце и Ви пожелавам да множите успехите си! Бъдете пример за всички нас!“, подчерта в словото си областният управител Малина Николова.

Кметът на Община Враца Калин Каменов прие отличието и от името на общинския оперативен щаб благодари за подкрепата при овладяването на ситуацията.

„Това е една награда за всички съвестни врачани. Радостно е, че заради активната позиция и поведение на нашите съграждани, във Враца нямаше активно разпространение на вируса. Отговорното поведение е достойно за уважение и на празника на Враца, благодаря на нашите съграждани за това. Благодаря на всички колеги, на медицинските специалисти, които участваха в дейностите. Честит празник на всички граждани и гости на Враца“, отбеляза  кметът Калин Каменов.

С Почетен знак и грамота беше удостоена и секретарят на Община Враца Нина Дакева, която изказа уважението си към експертите в общинска администрация, кметовете на кметства, кметските наместници и отговорните институции за денонощните усилия и тяхната ангажираност.

Специална благодарност за присъденото отличие и висока оценка отправи директорът на Регионална здравна инспекция – Враца д-р Кети Ценова.

„Всички заедно овладявахме успешно ситуацията с COVID – 19. Това е доказателство, че работейки в една посока, постигаме огромни резултати. Благодаря от сърце на всички общини, на екипа на Областна администрация, на лечебните заведения, определени да се борят с тази инфекция, за техните адекватни реакции и най-вече – на медиците, които бяха на първа линия“, каза д-р Кети Ценова.

Отличен с Почетен знак и грамота за огромните усилия при овладяването на инфекцията и за подобряването на състоянието на областната болница бе и д-р Петър Керемедчиев. Той отбеляза при приемането на наградата, че във Враца има лидери, които се справиха със създадената ситуация.

„Нашата болница е една от най-добре окомплектованите и оборудвани в страната, благодарение на подкрепата от страна на кмета, на областния управител и на всички дарители. В рамките на броени дни, получихме не само финансов ресурс, но и доставки на консумативи“, каза д-р Керемедчиев. Той уточни, че вече успешно работят отделенията по Инвазивна кардиология и Съдова хирургия, като престои да стартира дейност и лабораторията за PCR тестове.

Областният управител Малина Николова подчерта огромната заслуга на управителя д-р Костадин Шахов и екипа на СБАЛПФЗ – Враца, които успяха да стабилизират болните с COVID – 19 и те да бъдат изписани здрави.

„Приемам отличието като награда за целия екип, които загърбиха своя страх, лични притеснения и с всеотдайност и отговорност влязоха в битка с инфекцията. С такива хора и специалисти може да се преодолее всяко предизвикателство“, подчерта д-р Шахов.

За борбата на първа линия, добрата организация и отличната координация с личните лекари и лечебните заведения, награда получи д-р Галина Лещарска, директор на ЦСМП – Враца. Тя благодари на екипите на Спешен център в област Враца, които преодолявайки страха, денонощно са били на разположение и самоотвержено са се включили на първа линия в битката срещу инфекцията.

С много благодарност, в деня на провеждане на Държавния зрелостен изпит , награда получи и началникът на РУО – Враца Галина Евденова за успешното справяне с предизвикателството за обучение в онлайн среда. Тя благодари за високата оценка и подкрепата на областния управител за успешното провеждане на обучението.

Уважен бе и особеният принос на Министерство на вътрешните работи и неговите служители от Областна дирекция на МВР – Враца. Старши комисар Янко Янколов беше удостоен с Почетния знак на областния управител за контрола върху изпълнението на противоепидемичните мерки. Комисар Янколов отбеляза отличната координация в съвместните действия на институциите и увери, че и занапред може да се разчита на тяхната подкрепа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай