В Бургас започват "Дните на куклите"

От 31 юли до 6 август на открита сцена "Охлюва" ще се проведат най-чаканите от малчуганите летни дни

В Бургас започват "Дните на куклите" | StandartNews.com

От 31 юли до 6 август на открита сцена "Охлюва" ще се проведат най-чаканите от малчуганите летни дни. 11 театъра, 21 представления, 2 изложби – интерактивната „Кукли, театър, деца” и „Кукли от природата”, детски работилнички, „Театър в кутия”, игри и представяне на книгата „Ненаиграли се куклени пиеси” от Янко Митев са част от IX-то издание на Международния куклен фестивал в Бургас “Дни на куклите”. 

Събитието се организира от Държавен куклен театър – Бургас с партньорството на Община Бургас.

Със свои представления в Бургас ще гостуват ДКТ- Пловдив, ДКТ - Сливен, Театър ММ - София, Театър "Весел" - Велико Търново, Център за изкуства "За родопите", Бостина- Смолян, Фондация "Горе на дървото"-София, Театър "Пъпет арт"-София, Фондация "Арт бюро"-София и Театър "Карлсон"-София.

Интересен акцент в афиша на събитието са спектаклите „Бръснарят” и „Бикоборецът” на театър „Маозора” от Лисабон /Португалия/. Те ще се играят от 20.30 часа на 2 и 5 август.

Пред бургаските деца и гости ще бъдат представени любими детски приказки, сред които „Карлсон, който живее на покрива”, „Снежанка“, „Грозното пате“, „Малкият принц“ и други.

Програмата ще бъде официално открита на 31 юли /неделя/ със спектакъла „Пешеходна зона” на ДКТ - Пловдив от 19.00 часа на открита сцена "Охлюва". Веднага след това от 19.30 часа, публиката ще се наслади на една от най-обичаните приказки "Малкият мук" на Държавен куклен театър-Бургас.

Вижте пълната програма!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай