Успешен резултат от кампанията "Банско рециклира"

Събраха над 11 тона хартия само за 2 дни

Успешен резултат от кампанията "Банско рециклира" | StandartNews.com

Кампанията за разделно събиране на хартия „Банско рециклира” завърши с неочаквано високи резултати. Инициативата се провежда за първи път в Банско, но предизвика огромен интерес сред децата, учителите и родителите. Кампанията на Община Банско и организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Екопак България”АД се проведе под мотото „Всички заедно в грижа за природата”.
В нея се включиха всички учебни заведения и детски градини в община Банско. Ентусиазмът на децата завладя и възрастните – администрациите на местната власт, читалищата и музеите, църквата, хотели, търговски заведения и отделни граждани се присъединиха към инициативата. В резултат, само за два дни в организираните от Общината и учебните заведения пунктове бяха събрани 11 806 кг хартия.
Заради ограниченията в епидемичната обстановка, големият хепънинг, който беше подготвен за финал от Община Банско и „Екопак България”АД за децата – участници в кампанията, се отменя, но награди за най-активните индивидуални и колективни участници ще бъдат връчени.
Организаторите оценяват кампанията като успешна не само заради количеството предадена хартия, но най-вече заради посланието, което обедини цялата общност за изграждане на отговорно отношение към природата и нейните ресурси.
Добрият резултат от инициативата за разделно събиране на хартия показва ползата от организиране на ежегодни кампании за различни видове вторични суровини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай