Понеделник,

Успешен резултат от кампанията "Банско рециклира"

От: Пламен Вълков -
Успешен резултат от кампанията "Банско рециклира"
A
A
A

Кампанията за разделно събиране на хартия „Банско рециклира” завърши с неочаквано високи резултати. Инициативата се провежда за първи път в Банско, но предизвика огромен интерес сред децата, учителите и родителите. Кампанията на Община Банско и организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Екопак България”АД се проведе под мотото „Всички заедно в грижа за природата”.
В нея се включиха всички учебни заведения и детски градини в община Банско. Ентусиазмът на децата завладя и възрастните – администрациите на местната власт, читалищата и музеите, църквата, хотели, търговски заведения и отделни граждани се присъединиха към инициативата. В резултат, само за два дни в организираните от Общината и учебните заведения пунктове бяха събрани 11 806 кг хартия.
Заради ограниченията в епидемичната обстановка, големият хепънинг, който беше подготвен за финал от Община Банско и „Екопак България”АД за децата – участници в кампанията, се отменя, но награди за най-активните индивидуални и колективни участници ще бъдат връчени.
Организаторите оценяват кампанията като успешна не само заради количеството предадена хартия, но най-вече заради посланието, което обедини цялата общност за изграждане на отговорно отношение към природата и нейните ресурси.
Добрият резултат от инициативата за разделно събиране на хартия показва ползата от организиране на ежегодни кампании за различни видове вторични суровини.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички