„Урок по родолюбие“ с Левски и Ботев се проведе пред учениците в Ар

Праправнукът на Христо Ботев-четник – Искрен Красимиров от Враца изнесе интересен и полезен урок по родолюбие в училище в Ардино

„Урок по родолюбие“ с Левски и Ботев се проведе пред учениците в Ар | StandartNews.com

Праправнукът на Христо Ботев-четник – Искрен Красимиров от Враца изнесе интересен и полезен урок по родолюбие „Най-българският час“ за децата от СУ „Васил Левски“ в Ардино. Ардинските ученици изгледаха кратък документални филми, посветени за българските национални герои, революционери и книжовници – Васил Левски, Христо Ботев, Райна Княгиня. Насладиха се и на „живия“ Христо Ботев, изигран от самия Искрен.

Автор на прожекциите е Искрен Красимиров и неговият проект „Незабравима България“.

„За първи път идвам в Ардино, макар, че от пет години обикалям страната и съм посетил стотици градове. Много чист и подреден град, а хората са много гостоприемни. Искам да отлича децата от Ардино, които се показаха, като много любознателни. Обещавам им, че това няма да е последната ни среща“, заяви праправнукът на Ботев – Искрен.

А след края на заниманието, всички деца имаха възможност да се снимат с „живия“ – Христо Ботев пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай