Ученици приготвиха обяд за лекарите в Благоевград

Болницата в Благоевград изпадна в силен дефицит на медицински лица

Ученици приготвиха обяд за лекарите в Благоевград | StandartNews.com

Лекарите от благоевградската болница получиха топъл обяд, приготвен от учениците от Професионалната гимназия по лека промишленост в града.

Болницата в Благоевград изпадна в силен дефицит на медицински лица. От скоро тя работи само с пациенти с Ковид-19, а персоналът изнемогва. Голяма част от медиците също са болни.

Най-натоварено е в спешното отделение. Медиците не са почивали от дни, защото няма кой да ги замести. Колегите им са болни. „Много тежко, много натоварено, трудно се работи“, коментира старши медицинската сестра Величка Младенова пред Bulgaira On Air.

Време за ядене не остава, но няколко ученици решиха да променят това и да нахранят медиците. Мария и Красимира от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград вчера са готвили до късно, за да зарадват днес хората на първа линия.

„С любов за лекарите и да им поднесем благодарности за това, което правят за нас. Просто няма да се опише колко благодарни сме към тези лекари, какво правят те за нас, само и само ние да сме добре“, сподели Красимира Митева.

С подкрепата на своите учители и образователния инспекторат, всяка седмица децата готвят за медиците.

„Най-доброто, на което можем да ги научим, е да бъдат човеци“, категорична е директорката на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост Димитрина Иванова.

Благодарността на учениците достигна крайната си цел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай