Сряда,

Ученици приготвиха обяд за лекарите в Благоевград

От: Мартина Суботинова -
109
Ученици приготвиха обяд за лекарите в Благоевград
A
A
A

Лекарите от благоевградската болница получиха топъл обяд, приготвен от учениците от Професионалната гимназия по лека промишленост в града.

Болницата в Благоевград изпадна в силен дефицит на медицински лица. От скоро тя работи само с пациенти с Ковид-19, а персоналът изнемогва. Голяма част от медиците също са болни.

Най-натоварено е в спешното отделение. Медиците не са почивали от дни, защото няма кой да ги замести. Колегите им са болни. „Много тежко, много натоварено, трудно се работи“, коментира старши медицинската сестра Величка Младенова пред Bulgaira On Air.

Време за ядене не остава, но няколко ученици решиха да променят това и да нахранят медиците. Мария и Красимира от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград вчера са готвили до късно, за да зарадват днес хората на първа линия.

„С любов за лекарите и да им поднесем благодарности за това, което правят за нас. Просто няма да се опише колко благодарни сме към тези лекари, какво правят те за нас, само и само ние да сме добре“, сподели Красимира Митева.

С подкрепата на своите учители и образователния инспекторат, всяка седмица децата готвят за медиците.

„Най-доброто, на което можем да ги научим, е да бъдат човеци“, категорична е директорката на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост Димитрина Иванова.

Благодарността на учениците достигна крайната си цел.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички