Ученик с книжка на 15 дни смрази България. Ужас на кръстовище

Двама са в тежко състояние в болница

Ученик с книжка на 15 дни смрази България. Ужас на кръстовище | StandartNews.com

Ученик с 15-дневен стаж зад волана причини тежка катастрофа в центъра на Пловдив.

На кръстовище лекият автомобил на ученика не спрял на знак „Стоп” и се ударил в друга кола. „Вследствие на сблъсъка единият автомобил се удря в метален стълб. Другият се завърта няколко пъти и се качва на тротоара, предава NOVA.

Буквално отсича две паркинг колчета и се удря във фасадата на медицински център. Истинско чудо е, че е нямало пешеходци”, коментира началникът на „Пътна полиция”-Пловдив гл. инспектор Красимир Нешев.

Общо петима са пострадалите при инцидента. „Трима от автомобила, който се е движил по ул. „Граф Игнатиев” и двама от колата, преминаваща по бул. „Цар Борис Обединител”. Единият е прегледан и освободен на място.

Другите четирима са откарани в болница. Двама от пострадалите са отказали хоспитализация”, каза още началникът на „Пътна полиция”. Нешев обясни, че към момента в лечебно заведение са двама души - шофьорът на автомобила, движил се по ул. „Граф Игнатиев”, който е с черепна травма. И неговият спътник - с опасност за живота и черепно-мозъчна травма”, поясни той.

Началникът на „Пътна полиция” коментира, че на мястото на инцидента няма спирачен път. „Вероятно колата, която се е движила по булеварда, е била с малко по-висока скорост от нормално допустимата. Но това ще бъде изяснено в досъдебното производство”, каза още Нешев.

Автомобилният състезател Константин Маршавелов смята, че младите шофьори трябва в началото да управляват колите си с някого, който да ги напътства. „Като родител не бих пуснал детето ми да шофира, без аз да съм до него поне през първите два месеца. За да видя дали реагира адекватно и се движи по правилата”, подчерта той.

Алкохолните проби и тестовете за наркотици и на двамата водачи са отрицателни

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай