Вторник,

Починалата ученичка говорела с майка си и издъхнала

От: Стандарт -
Починалата ученичка говорела с майка си и издъхнала
A
A
A

Инцидентът, при който 13-годишно момиче почина във врачанско училище, става в междучасието след първия учебен час - седмокласничката сяда на стола на учителя пред дъската и започва да разговаря по телефона, разказа директорът на училището, цитиран от БНТ. "Говори с майка си по телефона и само издава силен звук - ох!, пада по очи на катедрата и на пода. Незабавно дете изтичва на втория етаж да извика медицинското лице, което в рамките на една минута се качва в стаята", обясни Виктор Кръстев, директор на СУ"Христо Ботев". Медицинският специалист на училището констатира липсата на пулс и дишане. Веднага е подаден сигнал на 112 и е повикана спешна помощ, която пристига след 8 минути. Те разполагат с необходимата апаратура и екип от двама кардиолози.

Починалата ученичка във Враца говорела с майка си по телефона, когато издъхнала.

"Дойде първият екип, започна реанимация, втора линейка дойде, един час продължи. Това се прави, докато се появи сърдечна дейност и пулс, дишане спонтанно. Не се появи", съобщи Антоанета Цветкова, медицински специалист.

Системата за видеонаблюдение на училището е записала по минути и секунди инцидента. Материалите са иззети от прокуратурата и е започнало разследване.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички