Състезание по програмиране тръгва онлайн

Заради сложната епидемиологична обстановка ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS 2020 ще се проведе онлайн на 16 май

Състезание по програмиране тръгва онлайн | StandartNews.com

Заради сложната епидемиологична обстановка ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS 2020 ще се проведе онлайн на 16 май. Организатори са Бургаският свободен университет и Община Бургас. Тази година предстои неговото второ издание. 

В състезанието по програмиране на езика C++ могат да участват ученици (от 4 до 12 клас) от училищата в Бургас, разпределени по възрастови групи. То им дава възможност да проверят в конкурентна среда качеството на подготовката си по информатика и колко добре се справят със задачите по програмиране.

Форматът е иновативен за Република България, като се използва електронна тренировъчна състезателна система за автоматично оценяване на решенията на задачите, която е достъпна в интернет на адрес: http://spoj.bfu.bg.

Повече информация за участието, регламент и условия са публикувани в официалния сайт на състезанието: http://www.codeburgas.com.

Това е едно от събитията, които утвърждават авторитета на Бургас като ново средище на информационните технологии. То заема своето достойно място в българския ИТ календар.

Организаторите отправят към бургаските ученици и училища любезна покана за участие в състезанието. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай