Събота,

Турски туроператори и журналисти ще се запознаят с потенциала на Стара Загора

От: Стандарт -
819
Турски туроператори и журналисти ще се запознаят с потенциала на Стара Загора
A
A
A

От 26 до 28 август Стара Загора ще представи туристическия си потенциал пред туроператори и журналисти от района на Северна Турция - градовете Одрин, Чорлу, Текирдаг, съобщават от пресцентъра на общината. Посещението е по инициатива на Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата - Стара Загора и Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.

"Групата е от 16 представители на турския туристически бизнес и местни журналисти. През трите дни ще бъдат промотирани възможностите за туризъм, които дава дестинация Стара Загора. Ще бъдат посетени изключителните ни културно-исторически обекти, забележителности и природни дадености. Целта ни е гостите да усетят и атмосферата, която има нашият град", сподели ресорният зам.-кмет Милена Желева.

Група ще разгледа и изцяло обновения Зоопарк и ще посети традиционния Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". В курортното селище Старозагорски бани ще бъдат посрещнати като специални гости в т.нар. "Селски двор", където ще вземат участие в културната програма и ще се докоснат до тракийската магия.

Туристическият информационен център е подготвил за тях и специален градски тур, който да разкрие зеленото парково богатство на Стара Загора.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията