Събота,

Туроператори и блогъри от страната на посещение в Източните Родопи

От: Ирина Ангелова -
A
A
A

Туроператори, блогъри и представители на медии бяха на обиколка в Източните Родопи. В продължение на три дни те посетиха 5 общини и се запознаха на място с най–известните им забележителности. В област Кърджали гостите посетиха Регионалния исторически музей и останаха впечатлени от богатото културно-историческото наследство на региона, представено в отделите „Археология”, „Природа” „Етнография”, експозицията „Църковно изкуство” и   експозицията „Кърджали –градът”.
     
„Инфотурът ще постави основите на едно добро партньорство между общините и туроператори за популяризиране и рекламиране на туристическите обекти”, каза пред участниците зам.-кметът  Веселина Тихомирова. Тя посочи, че през последните 6-7 години Кърджали е променил коренно облика си, превръщайки се в модерен европейски град чрез реализирани проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата, опазване на околната среда, повишаване стандарта на живот. Подчертано бе, че с европейски средства се изгражда в момента Посетителски център в подножието на  Скалния град на траките ”Перперикон”.
      
Маршрутът на участниците в Инфотура започна с природния феномен Каменните гъби и  археологическия комплекс ”Перперикон”. Гостите участваха и в панорамна обиколка на Кърджали, която включваше Средновековния манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча”, Водното огледало, Пазара на производителите, градската джамия, парк „Арпезос–Север”. Групата от 40 души - представители на туроператорски фирми в страната, блогъри и журналисти, посети също общините Хасково, Минерални бани, Ивайловград  и Свиленград.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички