Цех за пакетиране на месо изгоря в Плевен

Няма данни за умишлен палеж

Цех за пакетиране на месо изгоря в Плевен | StandartNews.com

Няма пострадали хора

Пожаризпепели цех за месо в Плевен тази сутрин, съобщиха от МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 7.00 часа. Пламъците са тръгнали от покрива на сградата, която се намира в индустриалната зона на града. Няма пострадали хора.

"Пожарът е голям, но вече е овладян", каза директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Станислав Атанасов пред БНР.

Пет екипа със седем автомобила са били изпратени на място. Допълнително са били предислоцирани и два екипа от пожарните служби в Ловеч и Габрово.

Два часа след сигнала огънят е бил локализиран на втория етаж на сградата, където се е намирал цех за пакетиране и охлаждане на месни изделия и след това е бил и изцяло ликвидиран. Унищожен е вторият етаж на постройката, готова продукция и съоръжения. На място е бил изпратен и химически автомобил с измервателна апаратура, която на този етап не е отчел вредности във въздуха, застрашаващи жителите на града.

В момента два екипа от експерти извършват разчистване и оглед на мястото на произшествието.

Тепърва ще се установяват и причините за инцидента.

"Няма данни до момента пожарът да е причинен умишлено", заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен старши комисар Красимир Начев пред БТА. Важно е, че няма пострадали, щетите са материални, допълни старши комисар Начев. Той коментира, че огънят може да е възникнал от техническа неизправност, късо съединение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай