Трупове на прасета хвърлени в дере

Чували с разложени останки намерени близо до сливенското село Гавраилово

Трупове на прасета хвърлени в дере | StandartNews.com

Миризмата от разлагащите се останки била непоносима

Чували с разложени животински останки са намерени близо до сливенското село Гавраилово. Според местните хора това са отпадъци oт масовото клане на прасета заради мерките на държавата срещу африканската чума. Заради високите температури миризмата от разлагащите се трупове е непоносима, предава bTV.

В гората над сливенското село Гарваилово няма как да се стигне случайно, защото е на около два км след знак за затворен път. Оттам надолу по склона има десетки чували с животински отпадъци. Пътят между сливенските села Гавраилово и Бяла е затворен от години и рядко минават коли.

След подадения сигнал на телефон 112 станало ясно, че в селото знаят за опасното сметище.

"Оттам едно момче се върна и каза - нямате представа каква смрад е нагоре. Чумата по прасетата я няма, но чумата ще дойде оттам. Как няма да е опасно, дано не слиза в селото”, коментира пред националната медия Здравка Костова, жител на село Гавраилово.

Жената разказва, че там са изхвърлени отпадъците от закланите прасета след заповедта за доброволно клане на домашни животни. "След като запичнаха да колят, преди това винаги е било чисто нагоре. Колят и хвърлят с торбите вътрешности, да", добави Здравка. "Мирише. Днес минавам от Сливен за Гавраилово и миришеше, точно там някъде", сподели Марин Маринов, жител на Гавраилово.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай