Три важни инфраструктурни проекта бяха проверени от кмета Галина Стоянова

Галина Стоянова, придружавана от представители на екипа си инспектира на място три важни инфраструктурни проекта за напредъка и качеството на изпърнението им

Три важни инфраструктурни проекта бяха проверени от кмета Галина Стоянова | StandartNews.com

Кметът на Казанлък Галина Стоянова и представители на нейния екип днес направиха проверка на място по изпълнението на три важни инфраструктурни проекта, финансирани от фондовете на Европейския съюз. Те разговаряха на терен с представители на фирмите – изпълнители за напредъка на дейностите по проектите.

По проекта „Светът на траките“ – туристически комплекс - атракцион започва работата по оформянето на макета на древнотракийския град Севтополис, потопен под водите на язовир „Копринка“. През следващата седмица предстои начало на работата по доставка и монтаж на детайли от древнотракийския град. Усилено напредват строително-монтажните дейности по тематичния ресторант, кафене с приемен център, централната сграда на комплекса и петте къщи за гости.

На туристически обект „Оструша“ до дни започват спасителни археологически разкопки на неолитни жилища, които бяха открити миналата година. Те са разположени в близост до древнотракийската могила. След прекъсването на строително-монтажните дейности през зимата те ще бъдат възстановени за социализацията и реставрацията на културния комплекс.

Галина Стоянова, придружавана от представители на екипа си инспектира на място и изграждането на велоалея и рехабилитация по бул.“Никола Петков“. От втори май т.г. се възстановяват дейностите по булеварда, като се очаква в рамките на месец май да приключат всички строително-монтажни дейности: реконструкция на западното платно на булеварда, с придружаващите тротоарни площи, обособяване на велоалея в източното платно на булеварда, с подновяване на тротоарните площи от същата страна на булеварда. Проектът ще приключи с полагане на пътна маркировка и ограничителни знаци за велоалеята. С нейното изграждане Кметът Галина Стойнова и нейният екип целят цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от село Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“, разположен в землището на град Шипка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай