Три труса тази нощ стреснаха Шуменско

Първоначално се чу звук сякаш духа адски силен вятър и след това последва доста силно разлюляване, разказва потърпевш от Велики Преслав

Три труса тази нощ стреснаха Шуменско | StandartNews.com

Три земетресения на територията на България регистрира Европейския сеизмологичен център през отминалата нощ. Най-голямото люлеене и и страх е било за жителите на Шумен и съседните селища.  От сайта на сеизмологичния център става ясно, че трусовете са били три на брой. Първият е регистриран в 23.29 ч. с епицентър между селата Радко Димитриево и Ивански, вторият - в 23.47 ч. в село Дибич и третият, близо до Шумен, в 00.06 ч. Трусовете са усетени най-силно по високите етажи на жилищните сгради, а хората ги описват като преминаваща вълна.

Земетресението било усетено в Нови пазар, Каспичан и Велики Преслав. Хората описват земетресението като експлозия и твърдят, че е било мощно в района на епицентъра.  "Беше мощно, а да е толкова от 3 нагоре, трябва да е като вятър духна и страшно", "Помислих че нещо падна от горния етаж", коментират граждани в социалните мрежи.  

"Усети се доста силно, все едно някой хвърли бомба , първоначално се чу звук сякаш духа адски силен вятър и след това последва доста силно разлюляване"., разказва потърпевш от Велики Преслав. Трусът е продължил 1-2 секунди.  Някои хора споделят, че са усетили два последователни труса, като вторият е бил по-силен и продължителен.

Засега няма информация за щети и пострадали.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай