Ток наполовина във Врачанско

Лампите в село Мало Пещене светнали, но като свещи

Ток наполовина във Врачанско | StandartNews.com

Драма с тока във Врачанско цяла седмица. След два дни на тъмно и студено, хората в село Мало Пещене получиха електричество, но наполовина – 120 волта, съобщи Нова тв.

Лампите светнали, но като свещи. После хората не успели да повикат авариен екип, защото на практика се водело, че ток имат. Електричеството обаче било толкова слабо, че никой в селото не успял да включи нито хладилник, нито бойлер.

Пенсионираната учителка Росица Христова не могла почти цяла седмица нито да изпере, нито да гледа телевизия. Дори лампите в дома й не можели да светят нормално. Палила фенери, за да вижда къде се движи.

Христова разказва, че ток въобще нямали в сряда и в четвъртък, а в петък им пуснали, но … наполовина. Търсили помощ от ЧЕЗ. От там обаче им отговорили, че са склонни да изпратят група, но само ако няма ток.

„Не мога да кажа, че нямаме ток. Ток имаме, но е със 120 волта. При което не могат да ни работят нито фризери, нито хладилници. Не можем да ги включим”, обясни кметският наместник Иван Стоянов.

"За мене нямам ток. А ще трябва да заплащаме и преноса – това, което го нямаме”, възмути се Росица Христова. Проблемите на хората от Мало Пещене все пак бяха решени в неделя привечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай