Четвъртък,

Пръскат против кърлежи. Мащабна акция в Стара Загора

От: Стандарт -
139
Пръскат против кърлежи. Мащабна акция в Стара Загора
A
A
A

Във връзка със затопляне на времето и констатирани единични кърлежи в градските тревни площ, Oбщина Стара Загора ще извърши дезакаризация преди размножителния пик на кърлежите. Обработката ще се извърши по предварително изготвен график. Едновременно с това ще бъде направена ларвицидна обработка срещу ларви на комари около водните обекти.

Пролетната обработка на тревните площи против кърлежи ще започне утре, 6 април, в 19:40 часа с площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. В 22:00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на административно бюро „Център“.

В петък, 8 април, от 19:40 часа ще се пръска на територията на административно бюро „Железник“, а от 22:00 часа ще бъде обработена територията на административно бюро „Изток“.

Според предварително утвърдения график - на 12 април, вторник, от 18:00 часа ще се извършва дезакаризация на територията на „Гробищния парк“. Час по-късно ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора“.В 20:00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Лозенец“.

Детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора ще бъдат обработени в събота, 9 април.

Ларвицидната обработка срещу ларви на комари ще се извърши на 13 април, сряда, край езерата „Загорка“ и „Йордан Капсамунов“.

Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията