Стартира финала на турнира по електронни спортове в Стара Загора

В рамките на четири дни едни от най-добрите отбори на България и Украйна ще премерят сили в зрелищно състезание

Стартира финала на турнира по електронни спортове в Стара Загора | StandartNews.com

От днес Стара Загора е домакин на международен турнир по електронни спортове Counter – Strike: Global Offensive. Организатори са Община Стара Загора и Bellum Gens Elite–Stara Zagora. В рамките на четири дни едни от най-добрите отбори на България и Украйна ще премерят сили в зрелищно състезание.


„Радвам се, че Стара Загора е домакин на международния турнир по електронни спортове Counter-Strike: Global Offensive“. Вярвам, че това ще бъде началото на едно дългогодишно патньорство“, каза по време на официалното откриване на финалната фаза от състезанието зам.-кметът Красимира Чахова. Тя благодари на организаторите за избора на Стара Загора за домакин, като подчерта, че това е едно забележително събитие за всички любители на виртуалните игри.


Чахова покани участниците в турнира да разгледат богатото културно-историческо наследство на Стара Загора и пожела много емоционални и интересни игри за радост на всички, които ще присъстват в залата на „Културен център“ Стара Загора, както и на гледащите на специално монтиран екран на сцената пред Община Стара Загора. На него всички срещи ще могат да бъдат наблюдавани в реално време.


Отборите, които ще премерят сили за спечелване на турнира и наградата от $5000 са: Skade, MBAPEEK, Fate, Imoistors, Blue Jays, Tenerife Titans, Peak Esports, Majesty, Depreso и TTFU.


Това е първият от толкова висок ранг форум у нас, обясни Константин Динев, един от организаторите на събитието.Като подчерта, че Стара Загора има потенциал да се развива като гейминг дестинация, подобно на Катовице, Полша и Кьолн, Германия - утвърдени локации за топ геймъри. Турнирът е с внушителния награден фонд от $10 000, което го прави най-голямото събитие от такъв характер провеждано в България.

Финалната фазa на Bellum Gens Elite – Stara Zagora се излъчва и на живо в платформата https://www.twitch.tv/.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай