Стара Загора участва в международно изложение за туризъм и пътувания в Истанбул

От 12 до 15 април в Истанбул се провежда едно от най-големите туристически изложения в света – EMITT

Стара Загора участва в международно изложение за туризъм и пътувания в Истанбул | StandartNews.com

От 12 до 15 април в Истанбул се провежда едно от най-големите туристически изложения в света – EMITT. То беше отложено заради опустошителното земетресение в Турция през февруари месец. Щандът на Стара Загора е един от 10-те, представящи България на общо 108 кв. м изложбена площ на Министерството на туризма. Предимствата на 8-хилядолетния град споделя екипът на отдел „Туризъм и младежки дейности“ към Общината.

Предвидени са и редица срещи, които имат за цел привличане на нови туристически и бизнес проекти в областта. Освен Стара Загора участие вземат София, Варна, курортите Свети Константин и Елена и Албена, както и водещи туристически агенции в България.

26-ото Източно-средиземноморско международно изложение за туризъм и пътувания ежегодно привлича хиляди професионалисти от туристическия бизнес, както и ентусиасти, търсещи нови и вълнуващи възможности за пътувания в целия свят. Събитието очаква над 30 000 посетители от над 110 държави.

Турският министър на туризма Мехмед Ерсой посети щанда на Стара Загора и се запозна отблизо с културно-историческото богатство на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай