Сърцата на близо 50 златни двойки затуптяха в Казанлък

Около 50 брачни двойки казаха своето Златно „Да!“ пред кмета на Община Казанлък Галина Стоянова на специална церемония миналата вечер

Сърцата на близо 50 златни двойки затуптяха в Казанлък | StandartNews.com

Около 50 брачни двойки казаха своето Златно „Да!“ пред кмета на Община Казанлък Галина Стоянова на специална церемония миналата вечер. „Добре дошли, младоженци!“, приветства Кметът на Казанлък присъстващите Златни двойки за 2021 година на общината. Тя се обърна към съпругите и съпрузите с 50-годишен семеен опит с кратка притча. Едно примерно семейство, което живеело в съгласие и обич и друго, което било шумно от разпри... Тайната на добрия пример се криела в това, че в доброто семейство при проблем всеки винаги търсел вината първо в себе си, а после с любов заедно решавали проблема. “Ония там в оная къща. При тях различното от нас е, че всеки от тях е виновен, когато има спор. В нашата къща, когато има спор – всеки е прав!“, разказа думите на съпруга от шумното семейство Галина Стоянова и предизвика усмивките на мъдрите Златни младоженци. Кметът прикани всеки да сподели своя опит тази вечер и премина към обновяването на брачната клетва: „Да направим Вашето време сега Златно!“, призова Кметът на Казанлък. Галина Стоянова поиска дружно ново „Да!“: „Всички ще бъдем свидетели – съгласни ли сте да продължите пътя, по който вървите вече 50 години заедно и неразделно от Вашата половинка, като съпруг и съпруга? Ще кажете ли всички заедно „Да!“?“, попита Галина Стоянова и получи дружен еднозначен отговор.

Инициативата „Златни сватби“ се осъществява за 5-та поредна година по идея на Кмета Галина Стоянова. За първа година към инициативата на Кмета бяха включени и двойки, които не са се оженили в Казанлък, но са жители на нашата община и вече също стават част от празненствата.

Община Казанлък издирва и събира на тържество двойки, които през текущата година празнуват 50 години съвместен живот и са сключили граждански брак на територията на Казанлък преди половин век.

По време на церемонията по подновяване на брачните клетви Златните двойки с много трепет подновяват традиционните сватбени ритуали: вричат се един на друг, отпиват от брачното шампанско, подслаждат виното с брачна целувка, разчупват сватбена погача, изпълняват първи брачен танц и задължителното сватбено хоро. Всички Златни младоженци получават Удостоверение за своята Златна сватба лично от кмета на града, в качеството й на длъжностно лице по бракосъчетания.

Феерия от обичливи чувства, сълзи на щастие, смях от споделена наслада, удовлетворение от направения жест, усмивки сияйни и много вълнение. Това е атмосферата по време на Златните сватби в Казанлък! Събитие, единствено по рода си, трепетно очаквано от двойките, което оставя незабравим спомен у всички тях!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай