Спряха автобуса от Разград за Бургас

Това е пето поред свиване на междуградския обществен транспорт в региона

Спряха автобуса от Разград за Бургас | StandartNews.com

Разград остава без автобусна  връзка с Южното Черноморие.От първи септември  превозваческата фирма „Жеттур“, която обслужваше линията Разград- Бургас  спира да вози пътници. От автобусното дружество твърдят, че курсовете са прекратени временно през зимния сезон, но  разписанието става  невалидно още преди настъпването на астрономическата есен.

Това е петото свиване на  междуградския  обществен транспорт в Разград  в последните  1-2 години. Миналата година  бяха преустановени линиите  от лудогорския град до Пловдив и Габрово,  през август  това лято  превозвач от Попово  отказа да вози пътници  между двата града, без автобусна връзка с областния център останаха и села в областта.

От кметството в Разград обясняват, че са уведомили транспортното министрество и там започват съгласователни процедури за промяна в маршрутните разписания.  Не е ясно обаче  как ще отидат на работа  на втори септември  в понеделник  десетки хора от града, които работят  в намиращия се на 36 километра Шумен, нито как ще се придвижват до там  стотиците  студенти, които до сега разчитаха на автобуса с крайна спирка Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай