Петък,

Намериха съпрузи, задушени от газ

От: Мартина Суботинова -
Намериха съпрузи, задушени от газ
A
A
A

Нелеп инцидент доведе до смъртта на съпрузи от Добрич. Най-вероятната причина за леталния край е задушаване с газ. Мъжът (на 52 години)  и съпругата му (на 48 г.) са открити мъртви от сина им вечерта на 17 ноември след като отишъл да ги посети.

Млаият мъж остава пред затворената врата, тъй като  никой не му отваря. Не получава отговор и на позвъняванията по телефона. В крайна сметка успява да влезе в апартамента и открива родителите си мъртви, каза за медийна група „Добруджа“ окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Той уточни, че семейната двойка е живеела на 1-ви етаж в малък апартамент в жилищен блок в района „Реджията“ в Добрич. Предполага се, че смъртта им е настъпила на 14 – 15 ноември. Двамата са били в отделени стаи, във всяка от които е имало включени газови отоплителни уреди, прикрепени към газови бутилки.

Мъжът е открит в леглото си, а съпругата му - на дивана пред телевизора. Тези конкретни газови уреди за отопление не са предназначени за закрити пространства, а и стаите в апартамента са сравнително малки.

Към момента се предполага, че причината за смъртта на семейната двойка е липсата на кислород. Най-вероятно пламъкът е угаснал, а газта е продължила да насища въздуха в стаите.

Той добави, че няма следи от насилие или взлом. Извършен е оглед на място от разследващ полицай. Уредите са иззети. Най-вероятно става въпрос за нещастен случай, но се очакват и резултатите от аутопсията.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички