"Слънчев бряг" е най-евтин за британските туристи

Това показвало ново проучване в Обединеното кралство

"Слънчев бряг" е най-евтин за британските туристи | StandartNews.com

Черноморският ни курорт „Слънчев бряг“ е най-евтиният за британските туристи в Европа, което го прави изключително популярен. Това показва ново проучване в Обединеното кралство, съобщи кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов.
 Цените в „Слънчев бряг“ са с една трета по-ниски от най-близкия му конкурент по този показател – португалският Алгарве. Анализът е на базата на девет показателя, сред които са цените за обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и репелент. Данните показвали, че цените в Слънчев бряг са паднали с 10,7 процента през последната година. 
На трето място по евтения  е турският курорт Мармарис, а най-скъпо на британските туристи излизала почивката в Соренто - Италия.
   Виктория Бейкън от Асоциацията на британските туристически оператори казва, че сред нейните членове се забелязва особено голям интерес към България и Турция.
  Според Ник Бодън от Post Office Travel Money намаляването на цените е показател, че бизнесът в европейските курорти се стреми да привлече повече британски туристи.
   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай