След протестите: Изграждат обходен път на Айтос

Ограничават временно преминаването на тежкотоварните камиони през града

След протестите: Изграждат обходен път на Айтос | StandartNews.com

След близо седмица протести започват всички процедури за изграждането на обходен път на Айтос. Дотогава се ограничава преминаването на тежкотоварните камиони през града. Те ще бъдат пренасочени през Ришкия проход и Карнобат. Това решиха на спешна среща заместник-министърът на регионалното развитие, представители на полицията и ръководството на Община Айтос. Въпреки обещанията, жителите на Айтос излязоха на протест за четвърта поредна вечер.

До срещата на държавата с местната власт се стигна след поредната жестока катастрофа, в която баща и двете му деца изгубиха живота си.

„Областният управител трябва да свика Комисията по регионално развитие, с която да стартираме процеса по изграждане на обходен път на Айтос. От 27-ми Агенция „Пътна инфраструктура”, съвместно с органите на полицията предприемат мерки за недопускане, разбирайте временно ограничаване преминаването на тежкотоварния трафик, автомобили над 12 тона. Той ще минава в посока Карнобат, няма да минава през Айтос”, заяви зам.-министърът на МРРБ Валентин Григоров, цитиран от Нова.

„До края на октомври ще свикаме Комисията по регионално развитие”, обяви областният управител на Бургас Мария Нейкова.

В същото време транспортна фирма в Бургас залепи стикери „Аз не претоварвам” на всичките си камиони. Надеждата им е кампанията да стане национална, тъй като в момента 90% от камионите карали претоварени

На 23 септември комисия от експерти ще направи оглед на трасето, където стана катастрофата. Там ще се набележат местата, при които да се положат изкуствени неравности и оребрена маркировка за ограничаване на скоростта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай