След хорото: Гръмнаха и пешеходка в Шумен

Улучил я мъж с пневматичен пистолет

След хорото: Гръмнаха и пешеходка в Шумен | StandartNews.com

Жена на 68 години е била уцелена от стрелец с пневматичен пистолет, докато си вървяла по улицата в Шумен. Пострадалата е откарана в болницата в града без опасност за живота. Инцидентът стана само дни, след като в първите часове на новата година жена в Ловеч беше простреляна с пистолет, докато играеше на новогодишно хоро пред блока. МВР-шефът Христо Терзийски каза, че стрелбата по нея е била директна и призова стрелеца да се предаде сам.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Жената на хорото улучена директно

Към 5 привечер в понеделник на телефона в дежурната част на ОДМВР - Шумен се обадили от Спешното отделение на МБАЛ - Шумен с информация за приета пациентка с неогнестрелна рана.

На място в болницата за изясняване на случая веднага бил насочен полицейски екип. При извършената проверка било установено, че 68-годишната жена е с рана, причинена от сачма в областта на тила. По нейно обяснение тя пострадала на ул. "Македония".

Проведени са незабавни действия, по време на които извършителят, 39-годишен местен жител, е установен. Изяснено било, че при боравене с пневматичен пистолет марка „Елит 2“ по непредпазливост произвел изстрел и улучил преминаващата жена.

68-годишната шуменка е настанена за лечение в МБАЛ, без опасност за живота. Работата по започналата проверка за извършено престъпление по чл. 130 ал. 1 от НК продължава, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай