Неделя,

Слагат ни стикер "Глоба" на колата

От: СТАНДАРТ -
215
Слагат ни стикер "Глоба" на колата
A
A
A

Стикер на колата ще показва, че сме глобени за неправилно паркиране в София. Центърът за градска мобилност ще започне да лепи етикетите от средата на октомври. Залепен стикер на прозореца на колите ще показва, че сме глобени за неправилно паркиране в София, коментира пред БНТ шефът на ЦГМ Димитър Дилчев.

Фишовете няма да се обжалват, ще има снимков материал.  Ако шофьорът заяви, че не е получил стикер за глоба, то тя ще пристигне по пощата.

34 млн. лв. са загубите на ЦГМ за тази година. 100 000 пък са по-малко пътниците в метрото за 2020 г. Нощният транспорт в София не е ликвидиран, това е поредното отлагане в ситуация на пандемия.

Задачата на ЦГМ е да повиши качеството на услугата. Очакваме много нови автобуси и тролейбуси през следващата година. „В момента имаме планове да възстановим загубите и работим за това. Не сме си позволявали да намалим услугата през лятото, както правим всяка година“, каза още той.

Дилчев напомни, че кварталите „Иван Вазов“ и „Яворов“ са предвидени в новия доклад за разширяване на платената зона за паркиране в София. Част от „зелената зона“, където е по-натоварено, ще стане „синя зона“ - около 2000 места.

„Не мисля, че спирането на „синята“ и „зелената зона“ беше добро решения заради пандемията. Хаосът и неудобствата, които се създадоха през тези два месеца, в които зоните не работеха, показаха, че това нещо не е добро решение. Оттук можем да отворим и темата за разширяване на платената зона, защото там, където има зона, има и ред и е по-лесно за живущите да си намерят място до жилището си. Столичният общински съвет решение за разширение на зоната няма да вземе, докато няма широк обществен консенсус и категорични становища от районните кметове. Столичани трябва да бъдат спокойни“, посочи Дилчев.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички