Петък,

Слагат ни стикер "Глоба" на колата

От: СТАНДАРТ -
384
Слагат ни стикер "Глоба" на колата
A
A
A

Стикер на колата ще показва, че сме глобени за неправилно паркиране в София. Центърът за градска мобилност ще започне да лепи етикетите от средата на октомври. Залепен стикер на прозореца на колите ще показва, че сме глобени за неправилно паркиране в София, коментира пред БНТ шефът на ЦГМ Димитър Дилчев.

Фишовете няма да се обжалват, ще има снимков материал.  Ако шофьорът заяви, че не е получил стикер за глоба, то тя ще пристигне по пощата.

34 млн. лв. са загубите на ЦГМ за тази година. 100 000 пък са по-малко пътниците в метрото за 2020 г. Нощният транспорт в София не е ликвидиран, това е поредното отлагане в ситуация на пандемия.

Задачата на ЦГМ е да повиши качеството на услугата. Очакваме много нови автобуси и тролейбуси през следващата година. „В момента имаме планове да възстановим загубите и работим за това. Не сме си позволявали да намалим услугата през лятото, както правим всяка година“, каза още той.

Дилчев напомни, че кварталите „Иван Вазов“ и „Яворов“ са предвидени в новия доклад за разширяване на платената зона за паркиране в София. Част от „зелената зона“, където е по-натоварено, ще стане „синя зона“ - около 2000 места.

„Не мисля, че спирането на „синята“ и „зелената зона“ беше добро решения заради пандемията. Хаосът и неудобствата, които се създадоха през тези два месеца, в които зоните не работеха, показаха, че това нещо не е добро решение. Оттук можем да отворим и темата за разширяване на платената зона, защото там, където има зона, има и ред и е по-лесно за живущите да си намерят място до жилището си. Столичният общински съвет решение за разширение на зоната няма да вземе, докато няма широк обществен консенсус и категорични становища от районните кметове. Столичани трябва да бъдат спокойни“, посочи Дилчев.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията