Съкращават интервала между влаковете в метрото

От утре те ще се движат на интервал от 4,30 мин.

Съкращават интервала между влаковете в метрото | StandartNews.com

По най-натоварените линии на софийското метро в момента влаковете се движат на 6 мин. Разписанието бе променено заради силно намалелите пътници в края на миналата седмица, каза Ангел Джоргов от „Метрополитен“. По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова заради мерките срещу коронавируса от утре влаковете ще се движат на 4,30 мин.

Целта е във вагоните да има по-малко пътници, за да са на по-голямо разстояние един от друг в пиковите часове. "Следим постоянно намаляване и увеличаване на пътниците и искаме да осигурим надежден и безопасен транспорт", каза Джоргов. В метрото постоянно се дезинфекцират подовете, стълбите, парапети и това се прави по няколко пъти на ден. Вечер задължително основно се обработват влакове и метростанции с повече дезифектанти и вода.

Джоргов обясни, че не е лесно да се променят интервалите и сега за намаляването на 4 минути и 30 секунди се изработва изцяло нов график. Препоръчва се пътниците в метрото да са с предпазни средства - маски или шалове на лицето, за да не се разпространява заразата от коронвирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай