Седем ранени при зверска катастрофа във Враца

"Тойота", управлявана от юриста на общината, отнела предимството на БМВ

Седем ранени при зверска катастрофа във Враца | StandartNews.com

Седем души са пострадали при зверска катастрофа във Враца. Сред тях са двама юристи на местната община – 51-годишната Полина Христова и 36-годишният Генко Стоянов. Най-тежко е състоянието на Христова. Тя е с черепно-мозъчна травма, контузия на белия дроб и фрактура на прешлени, транспортирана е за лечение в „Пирогов“, пише "Монитор".

Юристката пътувала на задната седалка на „Тойота“, управлявана от колегата й Стоянов. Той е получил само порезни рани. Японската машина е излизала от автомивка и е отнела предимството на БМВ, след което последвал адски сблъсък, съобщават от областната дирекция на МВР. Тежката катастрофа е станала около 19.15 часа в събота на бул. „Европа” във врачанския жилищен комплекс „Дъбника“.

Баварецът е управляван от 20-годишен врачанин. Той и двамата му спътници – на 19 и 20 години, са се отървали с леки наранявания. Няма опасност за живота и на двама 41-годишни мъже, които били в тойотата. Единият обаче е с фрактури на крайниците и ще му трябва по-дълго лечение.

Водачите на колите не са проверени за употреба на алкохол поради физическото им състояние. Издадени са им медицински талони за кръвни проби за алкохол и наркотици.

Образувано е досъдебно производство по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай