Събарят 54 незаконни къщи в Стара Загора

Под засилена полицейска охрана днес в ромския кв. "Лозенец" в Стара Загора започна подготовката за поредната акция срещу незаконното строителство

Събарят 54 незаконни къщи в Стара Загора | StandartNews.com


  Под засилена полициейска охрана днес в ромския кв "Лозенец" в Стара Загора започна подготовката за поредната акция срещу незаконното строителство.  "Ще бъдат премахнати 54 незаконни къши и постройки. Собствениците им са получили предупредителни писма отдавна, всички законни процедури са изпълнени", опроверга твърденията на потърпевшите, че не били предурпрдени кметът на Стара Загора Живко Тодоров.  
 Повечето  къщи били в местността Карасиврия, където преди годиин бушува опустошителен пожар. Днес мощен багер навлезе в махалата, за да трасира път, тъй като сега да тях не може да стигне техника. Самата акция по премахването им щяла да започне идният понеделник, 15 април.
  "Нашата битка с незаконното строителство е последователна и не се води от това дали предстоят избори и дали ще загубим или спечелим гласове", каза старозагорският градоначалник Живко Тодоров. Той припомни, че от 2014 г. досега общината е премахнала над 200 незаконни къщи и постройки в кв. "Лозенец" и в други райони на града.
 Фото - В. "24 часа"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай