Сряда,

Русе ще има модерна станция за контрол на въздуха

От: Стандарт -
Русе ще има модерна станция за контрол на въздуха
A
A
A

Днес в София кметът на Русе Пенчо Милков се е срещнал с министъра на околната и водите Нено Димов. По време на срещата Милков е поставил искането в града да има постоянно действаща мобилна модерна станция за контрол на чистотата на въздуха, съобщават от община Русе.

Кметът Милков е посочил, че станцията трябва да бъде модерна, да отчита органични замърсители и да бъде мобилна. Той е получил подкрепа и уверение от министър Димов, че градът трябва да бъде снабден с новата техника.

Пенчо Милков е обяснил на министъра колко чувствителен е за гражданите на Русе проблемът с въздуха. Той е обсъдил с министъра и проекта за тролейбусен и електробусен транспорт, както и забавените с години проекти за изграждане на сепарираща и анаеробна инсталации в Русе.

От кметството обясняват, че инсталациите трябва да ги има, за да намалеят отчисленията към Министерството на околната среда и водите. През тази година те са били на стойност 3,5 млн. лева, но догодина ще бъдат 4,5 млн. лева.

Според Милков постоянната мобилна станция ще е стъпка към установяване на действителните замърсители, както и категорично възпиране на всеки, който си позволява да замърсява въздуха на Русе.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички