Русе на нокти! Ново зверство срещу жена

44-годишен мъж пребил жертвата си и я изхвърлил пред блока

Русе на нокти! Ново зверство срещу жена | StandartNews.com

Русе на нокти. Ново зверство срещу жена потресе града, след като в сряда вечерта жена бе открита пребита, вързана с белезници и простреляна.

Оказа се, че жертвата, намерена в козметичен салон, е известната маникюристка Яница Николова. Душманинът й бил румънец, с когото имали лични отношения и две деца. В четвъртък тялото на стрелеца бе открито – той се бе самоубил.

Сега се разбра за поредно насилие над жена в крайдунавския град.

Окръжна прокуратура – Русе наблюдава досъдебно производство, по което се провежда разследване, с оглед данни за извършено на 14 декември 2023 г., в град Русе, престъпление по чл. 115 вр. чл. 18, ал. 1 от НК с пострадала 34-годишна жена.

В 06:40 часа в четвъртък е подаден сигнал на тел. 112 от гражданин, който пред бл. 14 в жк „Дружба“ е открил жена в безпомощно състояние и видимо с множество наранявания.

Мястото на инцидента е посетено незабавно от служители на ОД на МВР – Русе и Центъра за спешна медицинска помощ.

Жертвата е открита сама, при оказване на първа помощ медиците са установили множество тежки наранявания, фрактури и други травми, поради което по спешност е откарана в болница, където е претърпяла хирургична интервенция.

Към момента пострадалата се намира за лечение в медицинското заведение. Своевременно са започнали и процесуално-следствени действия, а случая е докладван в Окръжна прокуратура – Русе.

Деянието е извършено от 44-годишен мъж. Извършителят и жертвата са се познавали, като на 13.12.2023 г. пострадалата е гостувала в дома на мъжа. Според първоначалните данни, след употреба на голямо количество алкохол и възникнал скандал между двамата, мъжът е нанесъл побоя на жената с метална тръба, след което я е изнесъл извън жилището си и я е оставил в тревна площ около жилищния блок.

В резултат на добрата координация и ефективните съвместни действия между Областната дирекция на МВР и Окръжната прокуратура – Русе, извършителят на деянието е установен и задържан от служители на ОД на МВР – Русе няколко часа след извършеното престъпление.

Понастоящем спрямо него е повдигнато обвинение по чл. 115 вр. чл. 18, ал. 1 от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок от 72 часа.

В рамките на няколко часа са извършени редица процесуално-следствени действия, разпитани са няколко свидетели, изискана е необходимата информация от УМБАЛ „Канев“ – Русе, назначени са няколко експертизи.

Работи се по няколко възможни версии свързани с мотивите за нанесения побой. До момента не са установени данни в извършване на престъплението да е участвало друго лице.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай