Роботчета пчелички учат деца да програмират

Малчугани от Разград ще могат да се забавляват като програмират с роботчето пчела Bee-bot и приятелчето му човечето Финч

Роботчета пчелички учат деца да програмират | StandartNews.com

Библиотеката в Разград включва най-малките в Европейската седмица по програмиране Code-Week. От 10 до 20 октомври малчугани от целия град ще могат да се забавляват като програмират с роботчето пчела Bee-bot и приятелчето му  човечето Финч.

В часовете по визуално програмиране децата ще  кодират с помощтта на Морзовата азбука, ще моделират с 3D принтер и ще научат как технологиите помагат за живота на хората, обясниха от културната институция.

Европейската седмица на програмирането се организира от ЕК под надслова „Вдъхнете живот на вашите идеи”. Миналата година в нея са се включили над 2,7 млн. души от 70 държави в целия свят.

Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград редовно се включва в международната  кампания Code-Week, като привлича за участие в нея децата. Целта е да помогнем на младите да се справят с пердизвикателствата на XXI век, като повишим интереса им към технологиите, инженерните науки и творческото мислене, съобщават от пресцентъра на книгохранилището в Разград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай