Ремонтират улици в Благоевград

Кметът на града Атанас Камбитов нареди спешен ремонт на няколко улици в града

Ремонтират улици в Благоевград | StandartNews.com

Три улици в града ще бъдат изцяло преасфалтирани по разпореждане на кмета на града д-р Атанас Камбитов. Това са улиците "Шар планина", Вардар" и "Дойран".

Ремонтните дейности ще обхванат участъка  от отбивката  на ул. „Славянска“, по ул. „Дойран“ до Социалните жилища и обратно до новия светофар. Очаква се преасфалтирането да стартира до седмица, като жителите на квартала ще бъдат известени кога точно ще се случи това.

Кметът на общината реагира и на сигнал на граждани за нужда от ремонт на две улици в квартал "Струмско". Той разпореди веднага да се направи необходимото за полагането на трошен камък на улиците „Юрий Гагарин“ и „Трудолюбие“ в квартала.

Мерките се вземат незабавно, тъй като улиците не са в добро състояние. Към момента обаче те не могат да бъдат асфалтирани, тъй като се налага да се извършат отчуждителни мероприятия.
Улица „Юрий Гагарин“ е заложена за проектиране през настоящата година.. След приключване на всички законови процедури, улиците ще бъдат предвидени за асфалтиране.

В края на юли 2019 г., кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри и шест напълно благоустроени улици в IV микрорайон. Това са улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. С благоустрояване на улиците бяха изградени и шест подпорни стени,  които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци. Изградени бяха  нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха и  паркоместа и зелени зони.  

По инициатива на кмета д-р Атанас Камбитов, през 2014 година,в IV микрорайон, бяха узаконени жилищата на стотици домакинства.

Община Благоевград работи последователно по изпълнение на обектите, заложени в Капиталовата програма за 2019 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай