Ремонтират детска градина в Разград

Кметът на града д-р Валентин Василев даде старт на ремонта на детска градина "Славейче", която се посещава от 175 малчугани

Ремонтират детска градина в Разград | StandartNews.com

Кметът на Разград доктор Валентин Василев даде старт на ремонта на детска градина „Славейче“ в областния град. Детското заведение, което се посещава от 175 малчугани, ще бъде обновено  със средства от ОП „Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Предвижда се покривът на сградата да бъде  основно ремонтиран и върху него да се монтират 18 броя слънчеви колектори, които ще произвеждат възобновяема енергия за  инсталацията за топла вода в забавачницата. Плановете за ремонта включват и направата на енергоспестяващо осветление, както и  рениновиране на дворните пространства, където ще се изградят нови кътове за игра, ще се сложат модерни настилки, а архитектурната среда ще бъде адаптирана за хора с увреждания.
Предвижда се строителните работи да приключат  в срок от 180 дни. „Това е ремонт, чакан 20 години“, припомни кметът доктор Василев. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, който присъства на церемонията, подчерта че развитието на образованието е приоритет за правителството на Бойко Борисов и непрекъснатите усилия на държавата за подобряване на училищната среда, както и увеличените заплати на педагозите, са доказателство за това.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай