Неделя,

Ремонтират детска градина в Разград

От: Станка Христова -
Ремонтират детска градина в Разград
A
A
A

Кметът на Разград доктор Валентин Василев даде старт на ремонта на детска градина „Славейче“ в областния град. Детското заведение, което се посещава от 175 малчугани, ще бъде обновено  със средства от ОП „Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Предвижда се покривът на сградата да бъде  основно ремонтиран и върху него да се монтират 18 броя слънчеви колектори, които ще произвеждат възобновяема енергия за  инсталацията за топла вода в забавачницата. Плановете за ремонта включват и направата на енергоспестяващо осветление, както и  рениновиране на дворните пространства, където ще се изградят нови кътове за игра, ще се сложат модерни настилки, а архитектурната среда ще бъде адаптирана за хора с увреждания.
Предвижда се строителните работи да приключат  в срок от 180 дни. „Това е ремонт, чакан 20 години“, припомни кметът доктор Василев. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, който присъства на церемонията, подчерта че развитието на образованието е приоритет за правителството на Бойко Борисов и непрекъснатите усилия на държавата за подобряване на училищната среда, както и увеличените заплати на педагозите, са доказателство за това.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички