Разгледайте изложбата на Георги Павлов в НХА - Филиал Бургас

Тя е озаглавена „Символите на Жоро"

Разгледайте изложбата на Георги Павлов в НХА - Филиал Бургас | StandartNews.com

Интересна изложба на Георги Павлов  еоргиГви очаква в НХА- Филиал Бургас. Тя е озаглавена „Символите на Жоро.

 „Може да определим тази  впечатляваща изложба като явление. Заради преносимостта. Преносимостта е понятие, което съществува в историческото развитие на езика. Включително и на визуалния такъв. Работите на Жоро са световен пример за способността на изображението да променя семантично значението си и употребата му да служи за назоваване на ново понятие и действие. Казано накратко – употребата на знака променя неговото значение“,  казва за изложбата ректорът на НХА проф. Георги Янков.

Изложбата може да  се посети в работен ден от 10.00 до 20.00ч  до  31 май, при спазване на всички противоепидемични мерки за сигурност.

За автора:

 

Георги Павлов е главен асистент д-р в НХА към катедра „Плакат и визуална комуникация“ по дисциплините: „Визуална фантазия“, „Плакат“, „Компютърна графика“.Автор е на логата на „Телефон 112“, „Студентски съвет към НХА“, Фестивал „Магията на вятъра“, Сливен, „Живо наследство“, „Фондация за развитие на граждански инициативи“, „Младежка банка“, „Път към дома“, НБУ и още над 100 графични знака.Автор е на над 20 реализирани плакати за куклен театър. Участвал в съвместни плакатни изложби в България и чужбина, изписал над 100 грамоти и дипломи „Хонорис кауза“ за СУ „Св. Климент Охридски“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, ВИАС, БАН, „Агенция за инвестиции“ и други.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай