Прокуратурата ще проверява операция в бургаска болница

Бивш служител в лечебното заведение, подава сигнал до здравната каса, че на пациент, който е оперирал, е описана ангиопластика, която той не е извършил.

Прокуратурата ще проверява операция в бургаска болница | StandartNews.com

Районната прокуратура в Бургас ще проверява случай с операция на пациент в местната кардиохирургична болница. В края на ноември м.г. д-р Горан Миланов, бивш служител в лечебното заведение, подава сигнал до здравната каса, че на пациент, който е оперирал, е описана ангиопластика, която той не е извършил. 
„Той съобщава, че е дописвано в оперативния протокол дейност, която той не е правил – ангиопластика на асцендентна аорта. Ние извършихме проверка и наистина се потвърди това, което лекарят съобщава за тази пластика“, каза пред Радио Бургас директорът на районната здравна каса д-р Стефко Георгиев.
Процедурата е била описана в епикризата, но не и в медицинския журнал и в сестринския протокол. На болницата ще ѝ бъде наложена санкция, а парите от клиничната пътека – около 13 000 лв., трябва да бъдат върнати на касата", добави д-р Георгиев. Тъй като не можело да се докаже категорично дали е извършвана подобна пластика е била сезирана и прокуратурата.
 Управителят на бургаската кардиоболница Мариана Контева е контрирала, че обжалват решението на здравната каса и проверките още не са приключили.
Фото - Радио Бургас 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай