Продължава кандидатстването за подмяна на старите печки в Бургас

Приемът на документи ще продължи до 31 май

Продължава кандидатстването за подмяна на старите печки в Бургас | StandartNews.com

2280 домакинства в Бургас имат възможност да подобрят комфорта в дома си като подменят старите си печки на дърва с нови екоуреди. От тази възможност може да се възползват живеещите в квартал „Долно Езерово“, както и в зоните А, Б, В и Районния център на комплекс „Меден рудник“.

Заявления се подават в специално обособения информационен център в читалище „Просвета – 1927“ в „Долно Езерово“. Той е отворен за граждани всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа. За удобство на гражданите скоро ще бъде открит информационен център за прием на заявления и в комплекс „Меден рудник“.

Проектът за подмяна на печките допуска кандидатите да получат по избор топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик.

Приемът на документи ще продължи до 31 май, след което ще бъде направено класиране на кандидатите. Подадените от всеки гражданин документи ще бъдат разглеждани от експерти и след като се установи, че отговарят на посочените изисквания, кандидатът ще получава входящ номер.

Образци на заявленията, както и информация за условията и реда за кандидатстване, са публикувани на страницата на Община Бургас:

https://www.burgas.bg/bg/proekti/proekt-namalyavane-na-zamarsyavaneto-na-atmosferniya-vazduh-s-fini-prahovi-chastitsi-v-kv-dolno-ezerovo-gr-burgas.

Информация ще се предоставя и на телефон 056/ 843 891.

Община Бургас осъществява подмяната на старите отоплителни печки с нови уреди на екологично гориво се осъществява па проект „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай