Продават Къщата на мечтите в Созопол/ФОТО/

Най-луксозната резиденция има водопад, пещера, два басейна, уникална градина и малък зоопарк

Продават Къщата на мечтите в Созопол/ФОТО/ | StandartNews.com
  • Най-луксозната резиденция има водопад, пещера, два басейна, уникална градина и малък зоопарк

Най-луксозната резиденция на родното Черноморие бе сложена за продан на тезгяха. Почетният консул на Южна Корея в Бургас Йосиф Спиридонов продава уникалното си имение в Созопол, съобщи Флагман.бг. Обявата е публикувана в един от водещите сайтове за недвижими имоти.

Резиденцията се намира в местността „Буджака” в Созопол, цената й е 2,99 млн.евро, което я превръща в един от най-скъпите имоти не само по Черноморието ни, а и в България към настоящия момент.

Става въпрос за изключително луксозен комплекс с 850 кв.м РЗП, отделна къща за гости, 8 дка двор. Мнозина биха определили резиденцията за "Къща на мечтите", достойна за холивудски звезди, спортни величия или мултимилионери.

Изгледът е завладяващ – вижда се целият созополски залив, а досегашният му собственик е изпипал всеки детайл – от растителните видове в градината до интериорния дизайн.

Впечатляващото имение е изградено сред екзотична градина с над 2000 различни видове растения. Голяма част от тях са уникални за България. Сред тях 15-метрови финикови палми от Испания, маслинова гора с дръвчета на 400 години, внесени от Италия. Следващият собственик, ако желае, може да си произвежда собствен зехтин. Има и овощна градина. Изграден е отопляем парник, зеленчукова градина, както и волиера за птици с пъдпъдъци, гълъби, зайци, езеро с живи риби, фонтан с изкуствена река.

Резиденцията е с два външни инфинити басейна – единият с размери 12х7 метра, а другият 20х8 метра. Вторият има водопад с изкуствени скали, пещера и островче.

Къщата за персонала е 90 кв.м, напълно отделена и независима.

Йосиф Спиридонов е един от влиятелните бизнесмени в региона. Доскоро е имал участие 20 фирми, опериращи в различни сектори на родната икономика – от „Югоизточна Рибна компания” ООД през строителната „Елитинвест” до „Гарден Франц”. В момента е излязъл от голяма част от тях и управлява „Автомотор Бургас” АД, „Бриз ойл” ООД и „Пясъчна линия” ООД.От близо две години е почетен консул на Южна Корея за Бургаска област, а консулството се помещаваше в резиденцията, която днес продава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай