Признание за доброволния отряд на Казанлък

Признанието бе присъдено по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември и връчено по-късно заради пандемичната обстановка

Признание за доброволния отряд на Казанлък | StandartNews.com

Доброволно формирование "Аварийно-спасителна група - Казанлък" получи грамота от името на председателя на Националната асоциация на доброволците в Република България д-р Ясен Цветков. Признанието бе присъдено по повод Международния ден на доброволеца – 5 декември и връчено по-късно заради пандемичната обстановка. Грамотата на Националната асоциация на доброволците предаде Злати Дрянов, началник сектор "Превантивна и контролна дейност" към РДПБЗН Стара Загорав знак на признание за всеотдайността и желанието на казанлъшките доброволци да помогнат в трудната изминала година и усилията, положени в полза на обществото. 

Необичайната 2020 година изведе на преден план потребността от доброволчество и доброволни отряди. Тя подложи на тест волята и уменията и на казанлъшките доброволци. Участниците в Доброволно формирование "Аварийно-спасителна група - Казанлък" се включха активно в нетипични за тях дейности. Те участваха в извършването на дезинфекция на територията на община Казанлък, съдействаха на РУ „Полиция“ - Казанлък при обезпечаване на реда по време на Великденските празници, доставяха храна и стоки от първа необходимост на нуждаещи се.

Доброволно формирование "Аварийно-спасителна група - Казанлък", създадено като едно от първите в България, за поредна година доказва необходимостта и важността на доброволците при борбата със заплахите и предизвикателствата, пред които се изправяме.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай