Приказен бал на принцесите на Казанлък

За вълшебното представяне принцесите на Казанлък получиха много подаръци от Община Казанлък и местния бизнес

Приказен бал на принцесите на Казанлък | StandartNews.com

Феерия от нежност и красота демонстрираха малките принцеси на Казанлък тази вечер на сцената на Дом на културата „Арсенал“. В деня на най-детския празник се състоя най-дългоочакваното събитие от децата на Казанлък - традиционният детски спектакъл "Принцеси на розата". Те усмихнаха и децата, и родителите. 24 момиченца от подготвителните групи на всички детски градини в общината разказаха в танци и стих историята на пъстър бал. Тя бе пресъздадена като красив и обгрижен начин на живот за всичките 2276 деца от 2 до 7 години в общината.

За грацията и елегантността момичетата бяха поздравени от Царица Роза 2022 Белослава Желева и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова. Царица Роза 2022 се обърна с мил призив към своите бъдещи наследнички: „Скъпи мои цветя, Вие докоснахте най-нежните струни в моята душа! Цялата царска помпозност в двореца ми, цялото царско великолепие бледнее пред вашата красота и талант.“, призна Царицата и прикани принцесите да станат нейни първи придворни дами и помощнички. „Носете с достойнство, титлата „принцеси”, която ще Ви дам и нейния символ – короната!“.

В спектакъла участваха танцьорите от Детско-юношески фолклорен състав „Арсенал“ с художествен ръководител и хореограф Ваня Минчева, както и балетна школа "Па Де Кре", град Стара Загора, с ръководител Кремена Костова.

За вълшебното представяне принцесите на Казанлък получиха много подаръци от Община Казанлък и местния бизнес. Спектакъл, показан от най-малките: “за тези, които още вярват в чудеса, и за онези, които им се иска отново да повярват, че Грозното патенце ще се превърне в лебед, че Спящата красавица ще се събуди и ще срещне своя принц, за всички, чийто сърца са изпълнени с добро, светлина и надежда.“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай