Понеделник,

Пребазират АГ-комплекса в Стара Загора

От: Матей Бонев -
A
A
A


   АГ-комплексът  в Стара Загора, който от години е в стара сграда, ще бъде пребазиран в 15-етажни билдинг на многопрофилната университетска болница "Проф. д-р Ст. Киркович". Старите помещения трудно се поддържат, а веднъж комплексът бе и затворен поради избухнала инфекция. 
  "До края на месеца всичко ще бъде преместено и клиниките ще започнат да фукционират нормално", съобщи изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев. Той подчерта, че условията в новите помещения на родилното и неонтологичното отделение са по европейските стандарти за адекватни грижи към родилките и техните бебета – специален вид мазилки, антибактериално покритие по стените в неонтологията, специално осветление според изискванията и др.
 Причината да се забави ремонтът е, че са били назначени проверки от външни експерти, които да огледат дали всичко е направено както трябва. Те не са открили никакви отклонения от стандартите за добра медицинска практика и нямало причини пребазирането на АГ-комплекса да се отлага.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички