Пребазират АГ-комплекса в Стара Загора

АГ-комплексът в Стара Загора, който от години е в стара сграда, ще бъде пребазиран в 15-етажни билдинг на многопрофилната университетска болница "Проф. д-р Ст. Киркович".

Пребазират АГ-комплекса в Стара Загора | StandartNews.com


   АГ-комплексът  в Стара Загора, който от години е в стара сграда, ще бъде пребазиран в 15-етажни билдинг на многопрофилната университетска болница "Проф. д-р Ст. Киркович". Старите помещения трудно се поддържат, а веднъж комплексът бе и затворен поради избухнала инфекция. 
  "До края на месеца всичко ще бъде преместено и клиниките ще започнат да фукционират нормално", съобщи изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев. Той подчерта, че условията в новите помещения на родилното и неонтологичното отделение са по европейските стандарти за адекватни грижи към родилките и техните бебета – специален вид мазилки, антибактериално покритие по стените в неонтологията, специално осветление според изискванията и др.
 Причината да се забави ремонтът е, че са били назначени проверки от външни експерти, които да огледат дали всичко е направено както трябва. Те не са открили никакви отклонения от стандартите за добра медицинска практика и нямало причини пребазирането на АГ-комплекса да се отлага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай