Вторник,

Посланикът на Ирландия гостува на Хасан Азис

От: Ирина Ангелова -
Посланикът на Ирландия гостува на Хасан Азис
A
A
A

Посланикът на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс гостува днес на кмета на община Кърджали Хасан Азис. Пред градоначалника той сподели, че идва в Кърджали, за да се запознае с икономическото развитие на района, възможностите за инвестиции, големите проекти, реализирани в общината, туристическия потенциал, историческите обекти. Гостът прояви интерес към проектите за социализация и консервация на Перперикон. От своя страна Хасан Азис го е информирал, че предстои изграждане на посетителски център в подножието на Перперикон, а в близките дни в столицата ще се представи изготвеният макет на археологическия комплекс, който по-късно ще бъде експониран в Кърджали.
     
Кметът на Кърджали запозна дипломата с  реализираните през последните години големи проекти с европейско и национално финансиране, сред които Пазара на производителите, “Водно огледало“, Парк „Арпезос”, т.н.“Воден цикъл“, който включва и изграждане на пречиствателна станция, също така с проекта за индустриална зона, изработен с европейско финансиране  и условията за инвестиции в общината.  
     
Кметът Хасан Азис подчерта, че Кърджали е известен като „столица на толерантността“, заради специфичния етнически и религиозен състав на населението, което съжителства мирно от столетия, че има добър диалог като кмет с представителите на различните религиозни общности, които приема като представители на официални институции.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички