Посланикът на Ирландия гостува на Хасан Азис

Н.Пр. Майкъл Форбс прояви интерес към проектите за социализация и консервация на Перперикон

Посланикът на Ирландия гостува на Хасан Азис | StandartNews.com

Посланикът на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс гостува днес на кмета на община Кърджали Хасан Азис. Пред градоначалника той сподели, че идва в Кърджали, за да се запознае с икономическото развитие на района, възможностите за инвестиции, големите проекти, реализирани в общината, туристическия потенциал, историческите обекти. Гостът прояви интерес към проектите за социализация и консервация на Перперикон. От своя страна Хасан Азис го е информирал, че предстои изграждане на посетителски център в подножието на Перперикон, а в близките дни в столицата ще се представи изготвеният макет на археологическия комплекс, който по-късно ще бъде експониран в Кърджали.
     
Кметът на Кърджали запозна дипломата с  реализираните през последните години големи проекти с европейско и национално финансиране, сред които Пазара на производителите, “Водно огледало“, Парк „Арпезос”, т.н.“Воден цикъл“, който включва и изграждане на пречиствателна станция, също така с проекта за индустриална зона, изработен с европейско финансиране  и условията за инвестиции в общината.  
     
Кметът Хасан Азис подчерта, че Кърджали е известен като „столица на толерантността“, заради специфичния етнически и религиозен състав на населението, което съжителства мирно от столетия, че има добър диалог като кмет с представителите на различните религиозни общности, които приема като представители на официални институции.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай