Поредна залесителна акция обедини старозагорци

На площ от 6 декара бяха залесени над 3000 фиданки от вида Цер- дъб

Поредна залесителна акция обедини старозагорци | StandartNews.com

Зам.-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов се включи в акция по залесяване в местността „Магарешка поляна“ по време на традиционната Седмица на гората. Инициативата беше организирана от Регионална дирекция по горите- Стара Загора и Териториално подразделение „Горско стопанство“ Стара Загора. На площ от 6 декара бяха залесени над 3000 фиданки от вида Цер-дъб.

„С днешното мероприятие показваме колко трудно се създава гора. Като се започне от производството на фиданки, залесителни мероприятия и отглеждане“, каза по време на откриването директорът на Регионална дирекция по горите, инж. Петър Заяков.

Той припомни, че през 2008 година пожарите са унищожили площ от 2900 дка гора. Само за три години до 2011 терените площите са възстановени с процент на прихващане 83 %. За жалост в същите участъци са унищожени от 2016 до 2018 площиот 1060 дка. Поредна зелена инициатива обедини представители на община СтараЗагора, областна администрация Стара Загора, Радио „Стара Загора“ и Регионална дирекция по горите - СтараЗагора и Териториално подразделение „Горско стопанство“ Стара Загора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай