Вторник,

Подменят отоплителните уреди на 80 бургаски домакинства

От: Стандарт -
116
Подменят отоплителните уреди на 80 бургаски домакинства
A
A
A

От община Бургас вече са готови с класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни удери на твърдо гориво, които замърсяват околната среда.

В пилотната фаза на интегрирания проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" заявления са подали 131 домакинства, като над 80 от тях ще получат нови отоплителни уреди.

Класирането на кандидатите в пилотната фаза е публикувано в официалния интернет портал на Община Бургас, раздел "Околна среда“.

За първи път в настоящия етап ще бъде приложен разработеният подход за смяна на старите печки. В следващата Основна фаза ще бъдат подменени отоплителните уреди на още 1914 домакинства.

Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтажа и обучение за използването им. Гаранционният срок на новите уреди е 5-годишен.

Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да кандидатстват и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията