Петък,

Почина водачът, предизвикал удара на Тракия

От: Мартина Суботинова -
153
Почина водачът, предизвикал удара на Тракия
A
A
A

Шофьорът, предизвикал тежката катастрофа на АМ „Тракия“ е загинал, а другият водач е в тежко състояние с множество фрактури, предаде Дир.

Сблъсъкът е станал в района на 44-45 км на автомагистралата край Ихтиман, в посока Пловдив, малко преди 19 часа вчера.

Възрастен мъж е навлязъл в насрещното платно, най-вероятно след объркване на пътен възел "Мухово" . Първоначално имаше информация, че автомобилът му е прескочил мантинелата, но тя не се потвърди.

Мъжът се е движил така известно време преди да предизвика катастрофата с другата кола, в която пътувало семейство с дете и възрастна жена. 

"Едната кола беше в насрещното, доколкото видях. Човекът вероятно се е объркал. Той беше възрастен и е възможно да не е разбрал, че е на магистралата. В другата кола имаше семейство. Тях ги закараха в болница", разказа очевидец пред Нова телевизия.

Пожарната е помогнала на мъжа да бъде изведен от колата, тъй като кракът му е бил заклещен.

38-годишният мъж и семейството му са откарани в болница. Пациентът е докаран в много тежко състояние, съобщиха днес от УМБАЛ "Св. Анна"-София. Той е настанен в Клиника по ортопедия и травматология с тежка фрактура на таза, открита фрактура на коляно, счупени кости на подбедрица, счупена раменна става. Подложен е на няколкочасова операция.

Близките му са с леки травми.

Инцидентът на магистралата образува километрично задръстване. Десетки коли чакаха с часове, за да продължат по пътя си. Движението беше възстановено чак след 23 часа.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com