Побратименият на Казанлък Сеул, гостува по повод смарт градовете

Кметът Галина Стоянова се срещна днес в кабинета си с представители на побратимения на Казанлък Сеул, Южна Корея по повод финалната фаза на проект за смарт градове

Побратименият на Казанлък Сеул, гостува по повод смарт градовете | StandartNews.com

Кметът Галина Стоянова се срещна днес в кабинета си с представители на побратимения на Казанлък Сеул, Южна Корея по повод финалната фаза на проект за смарт градове. Темата бе предстоящото приключване на проекта „Интегриран контролен център в град Казанлък“, по който Общината работи съвместно със SAMSUNG SDS.

Кметът на община Казанлък отбеляза, че изборът на Казанлък за този проект е голяма чест и изрази задоволство, че за това е изиграло роля и побратимяването с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу, подписано през 2018 година. „Макар и младо, това приятелство ще ни даде възможност на практика да покажем ползите от побратимяването.“, посочи Галина Стоянова. Тя благодари за отношението, свършеното и ползотворната работа на корейската страна. „Много сме доволни, че включихте дейностите, които искахме да бъдат заложени в проекта, за да бъдат максимално полезни за града!“, заяви Кметът на Казанлък.

От страна на SAMSUNG SDS в срещата участваха Парк Джихьон, придружована от Хан Йонхон. Те споделиха първи впечатления от България и Казанлък: „Хората тук са позитивни, сърдечни и гостоприемни!“, заяви г-жа Парк. Тя разказа, че подобни проекти разработват и в Бразилия и Турция. Г-жа Парк подчетра, че предстои да направят проверка до края на месеца на свършеното на място, след което подробно ще запознаят Кмета и нейния екип с резултатите. По идея на Галина Стоянова, представянето на резултатите ще бъде в Зала №6 на Общината и ще бъде излъчвано онлайн, за да може гражданите, които проявяват интерес към направеното да се запознаят лично.

Предстои провеждането на интервюта с отговорните лица в Общината в сектори като безопасност, транспорт и бедствия. Ще бъдат обследвани ключови зони и обекти, които да бъдат включени в разширяването на мрежата за видеонаблюдение в града.

Галина Стоянова изрази надежда, че наред с чисто професионалната работа ще бъдат създадени и нови приятелства между представителите на Изпълнителя от SAMSUNG SDS и колегите им от Община Казанлък.

Община Казанлък спечели финансиране по проекта чрез Програмата за световно съдействие за основаване на т.нар. „умни градове “ през август 2021 година. През септември същата година започна работата по проекта по програмата за световно съдействие K-City Network 2021, финансирана със средства от Министерството на инфраструктурата и превоза на Южна Корея. При избора на Казанлък за съдействие с Южна Корея в областта на нововъведенията бе обърнато специално внимание на побратимяването на Казанлък с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай